فواید و مضرات عودهای خوشبوmin read 1

خواص اختصاصی عودهای مختلف چیست؟

علاوه بر خواص کلی، عودهای مختلف با بوهای متفاوتی که دارند، خاصیت‌های ویژه ای دارند. نکته قابل توجه این است که برخی انواع عودها خواص مشترک با دیگر انواع آن دارند مثلاً عودهای اکالیپتوس، اکلیل کوهی، دارچین، مریم‌گلی در مجموع شاداب‌کننده هستند. از طرف دیگر بعضی عودها همزمان چندین خاصیت را دارا هستند؛ به عنوان مثال عود آویشن هم برای درمان استرس موثر است و هم ضدعفونی‌کننده قوی محسوب می‌شود. در ادامه می‌توانید خواص اختصاصی عودهای مختلف را بخوانید.

عود صندل: از بهترین رایحه‌های طبیعی و انواع مشهور عود است که از جنگل‌های هندوستان حاصل می‌شود. عطر صندل برای مدیتیشن و آرام کردن ذهن، بالا بردن سطح معنویت و رسیدن به موفقیت سودمند است.

عود کندر: در کلیساها و مراسمات معنوی جهان از این نوع عود استفاده می‌شود. عود کندر باعث باور به شادی می‌شود و فضای معنوی به‌وجود می‌آورد.

عود مشک: گرانبهاترین عود محسوب می‌شود. عود مشک هوشیاری ذهنی را افزایش می‌دهد و باعث جذب قدرت می‌شود.

عود عنبر: رایحه‌ای که فضایی مناسب برای تمرکز کردن و مراقبه آماده می‌کند. عود عنبر برای انرژی و آرزوی موفقیت استفاده می‌شود.

عود اسطوخودوس: عطری ملایم دارد و به عود لوندر نیز مشهور است. برای آوردن صلح، آرامش، انرژی و توازن در محیط پیرامون کاربرد دارد و خاصیت ضداضطراب، ضدعفونی کننده، آنتی بیوتیک، بازکننده ذهن، ضدتشنج، ضد ویروس، ضد افسردگی و تقویت اعصاب و روان دارد.

عود میخک: در باز شدن گره‌های انرژی در چاکرای ریشه و رهایی از الگوهای اجتماعی خشک و متعصب اثر دارد.

عود آجارو: پروسه‌های ترمیم معنوی را فعال می‌کند و برای استراحت، یوگا، مدیتیشن، تمدد اعصاب، ایجاد فضای روحانی و عاطفی مناسب است.

عود درخت کاج: انرژی‌های منفی و افراد نامناسب را دور می‌کند، باعث جذب پول، رفع استرس و پاک‌کننده محیط است.

عود گل یاس: آرامش روانی و یک فضای عاشقانه ایجاد می‌کند. اختلالات خلق و خوی، استرس و اضطراب را رفع می‌کند و برای آرام بخشی کاربرد دارد و اعصاب را تسکین می‌‌دهد.

عود گل رز: منبع از خلوص متعالی به عنوان آرامش بخش، کابوس شبانه و افسردگی را از بین می‌برد.

عود ناگ چامپا: از گل درخت champak گرفته شده است. فضایی آرام برای افزایش عشق، فضای عاشقانه و محیطی دوستانه به‌وجود می‌آورد.

عود نعناع هندی: از خواص دود کردن عود نعناع افزایش صلح عاطفی و میل جنسی است.

عود گل بنفشه: انرژی و اعتقاد به نفس را زیاد می‌کند.

عود شاهدانه: حس موفقیت و احساسات معنوی به‌وجود می‌آورد. همچنین شاداب‌کننده، ضداسترس و ضدافسردگی است.

عود دارچین: عطری تند دارد و نماد پول، ثروت و رفاه، محرک، گرمابخش، ضدنفخ، ضدسرماخوردگی، برای رفع سوء‌هاضمه و اختلالات گوارشی، رفع بی‌اشتهایی است و سرزندگی و گردش خون را بهبود می‌بخشد، خاصیت ضد باکتری و ضدعفونی کردن محیط دارد.

عود وانیل: عطری آرام، برای عشق، جاذبه و افسون است. روی سیستم عصبی و مغز انسان اثر می‌گذارد و باعث کاهش ترس و واهمه می‌شود و افسردگی را کاهش می‌دهد.

عود سیب سبز: خواص جوان‌کنندگی دارد و به تن و روان فرد طراوت و تازگی هدیه می‌بخشد.

عود چای سبز: از خواص دود کردن عود چای سبز این است که باعث ایجاد تمرکز می‌شود، قدرت فکری را را بالا می‌برد. آرام‌بخش است و در رفع استرس کمک می‌کند.

عود نارگیل: عطری آرام‌بخش و خنک دارد. برای حذف موانع و رسیدن به موفقیت راهکاری مناسب است.

عود ثروت: رایحه‌ای خوش‌بو دارد که جدیداً طراحی شده است؛ فضای صلح، سلامت و ثروت به‌وجود می‌آورد و برای مدیتیشن، یوگا و تمدد اعصاب استفاده می‌شود.

آیا روشن کردن عود خوشبو برای سلامتی مضر می باشد؟

استفاده از عود قدمتی دیرینه دارد و سال‌هاست برای ایجاد آرامش، افزایش انرژی مثبت از انواع مختلف عود استفاده می‌شود. احساس متفاوت ناشی از یک عود روشن انکارپذیر نیست، اما از نظر پزشکی دود عود حاوی ذرات بسیار ریز و نرمی است که به راحتی وارد خون شده و برای سلامتی مضر است. به همین سبب بسیاری از پزشکان عود را در گروه مواد سمی قرار می‌دهند.
عود برای کسانی که مشکل تنفسی و آسم دارند بد و خطرناک است. مهمترین تهدیدات دود کردن و سوزاندن عود متوجه اطفال است که تنفس دود آن برای آنان بسیار سمی و مرگ‌آور است علت آن هم وجود سرب درون عود است.
طبق تحقیقی در کشور تایوان، دود عود با بروز آسم در کودکان ارتباط دارد و نوعی ژن نیز می‌تواند در این ارتباط نقش داشته باشد. به این ترتیب که عوامل مستعدکننده ژنتیکی و استنشاق مداوم دود عود ممکن است خطر ابتلا به آسم را در کودکان افزایش دهد. کودکانی که والدینشان دائم از عود استفاده می‌کنند ۳۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم مزمن هستند و ۶۴ درصد بیشتر امکان دارد که هنگام ورزش کردن دچار مشکلات تنفسی شوند.
در مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۳ انجام گرفت به خطرات ناشی از دود عود اشاره و تأکید شد که سوزاندن عود ممکن است به تشکیل آلاینده‌های هوا در داخل خانه منجر شده و التهاب ریه را به همراه داشته باشد.

گلف‌نیوز گزارش داده برخی از شرکت‌های سازنده عود به منظور افزایش وزن آن از سرب استفاده می‌کنند که برای سلامتی خطرات جدی و شدیدی به همراه دارد. سرب ماده سمی است که موجب التهاب اعصاب یا معلولیت، درد شکمی و مسمومیت مزمن خونی می‌شود.
محققان چینی ثابت کردند دود عود برای سلول‌های بدن انسان از سیگار سمی‌تر است. مؤلفه‌های موجود در عود از نمونه‌های سیگار که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت، سیتوتوکسیک و ژنوتوکسیک‌تر هستند که با ابتلا به سرطان ریه ارتباط مستقیم دارند.
این محققان در این مطالعه دو نوع عود را با هم مقایسه کردند؛ هر دو نوع این عود‌ها حاوی agarwood و sandalwood از موادی بودند که بطور شایع در عود‌ها وجود دارد. این مطالعه نشان داد که ۹۹ درصد دود ناشی از این عودها، حاوی ۶۴ ریزماده مختلف است، گفتند برخی از این مؤلفه‌ها اندکی مضر هستند، اما برخی دیگر بسیار سمی هستند.

رایحه درمانی با عود

رایحه درمانی قدمتی دیرینه دارد. آروماتراپی یکی از بی‌خطرترین، کم هزینه‌ترین و اثر بخش‌ترین روش‌های درمانی است.

خوشبو
استنشاق رایحه مطبوع موجب ارسال پیام‌های عصبی و دریافت واکنش‌های مثبت می‌شود. روایح مطبوع باعث دور شدن امواج و انرژی‌های منفی موجود در محیط می‌شوند.

هریک از مواد هل، دارچین، اکالیپتوس، نعنا، آویشن، اسطوخودوس، یاس، گل سرخ، مریم گلی، اکلیل کوهی، چوب سرو، بابونه و … تاثیری خاص بر سیستم بدن داشته و در رفع خستگی و استرس، رفع افسردگی و پرخاشگری، آرامش، تازگی، شادابی و تمدد اعصاب موثر است.

عصاره معطر گیاهان به دلیل ساختار تشکیل‌دهنده‌شان نقش به‌سزایی در سلامت جسم و ذهن دارند. برخی مثل اطوخودوس که حاوی آلدئیدها هستند اثرات ضد التهابی داشته، آرام‌بخش و ضد ویروس هستند.

برخی دیگر از عصاره‌ها مثل یاسمن، مشک، رز و لیمو باعث هوشیاری، افزایش تمرکز و یادگیری می‌شوند و بعضی مسکن و ضد درد، ضدسرماخوردگی و ضدعفونی کننده بوده، در رفع بی‌اشتهایی و اختلالات گوارشی، رفع میگرن، سردرد و تقویت قلب موثرند.

به طور کلی انواع مختلف رایحه درمانی به شرح زیر است:

▪ کمک به افزایش حافظه: انواع مرکبات، ریحان، نعناع، پونه وحشی، فلفل قرمز و چوب سدر
▪ رفع اختلالات خلق و خوی: ریحان، شمعدانی، گل طاووسی، یاسمن، کاکائو، بابونه رومی، نرگس، انواع رز و اسطوخودوس
▪ رفع استرس و اضطراب: پونه کوهی، انواع بابونه، چوب رز، درخت سدر، دارچین، چوب صندل، یاسمن، لانگ ای لانگ و عطر برکاموت
▪ ضعف مدیریتی و عدم توانایی در انجام کارها: پونه، رزماری، بادرنجبویه، انواع نعناع و زنجبیل
▪ درمان کم‌رویی: روغن یاس، بهارنارنج و مرزنگوش
▪ شک و تردید: لیمو، گریپ فروت، انواع نعناع و چوب سرو
▪ رفع استرس و کابوس شبانه: بابونه رومی، اسطوخودوس، انواع رز، چوب صندل و بهارنارنج
▪ درمان وسواس: بابونه رومی، بهارنارنج و زنبق
▪ کاهش علایم افسردگی: بابونه رومی، ریحان، شمعدانی، گریپ فروت، انواع اسطوخودوس، ملیسا و بهارنارنج
▪ کاهش حواس‌پرتی: عطر لیمو، ریحان و ملیسا
▪ رفع افسردگی پس از زایمان: رز، چوب صندل و بهارنارنج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 11 =